Print

Kazalište / srijeda, 8.11.2017. - četvrtak, 9.11.2017.

Nesha Bridžes

Caffe bar Corner
  • 21:30
  • 30 kn

Neša Bridžis je srpski stand up komičar, jedan od utemeljivača ovoga žanra na EX YU prostoru. Karijeru je započeo u prvoj srpskoj stand up organizaciji "Standup.rs", a ovim pozivom profesionalno se bavi već 6 godina. Održao je preko 1500 nastupa u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Slovenija), a publika je imala priliku da prisustvuje njegovim nastupima i u Badenu, Cirihu, Melburnu, Sidneju… Sa kolegama je nastupao na festivalima širom regiona i njihove predstave punile su velike dvorane, kao što su koncertna dvorana Vatroslav Lisinski u Zagrebu, Dom sindikata i Dom omladine u Beogradu.

Neša Bridžis je i internet zvezda čija gostovanja u emisijama i snimci nastupa imaju milionske preglede na Youtube kanalima. Prepoznatljiv je po tome što, pričajući o imaginarnim likovima, govori o univerzalnim ljudskim problemima, strahovima i nadanjima, pa i o temama kojih se većina nas stidi. Odličan je imitator i majstor improvizacije koji ume da ostvari kontakt i interakciju sa publikom, po čemu ga prepoznaju i pamte.

Nikada ne zapisuje svoje tekstove jer smatra da se tako gubi spontanost, koja je glavna karakteristika njegovog nastupa. Od 5 sati raspoloživog autorskog materijala priprema i izvodi pojedinačne nastupe, od kojih je svaki nova, originalna predstava, prilagođena konkretnoj publici, prostoru i vremenu.

Moto Neše Bridžisa je "Stand up je život, a život je stand up"!

NASTUPI

Od 2010. godine održao je preko 1500 nastupa stand up komedije u zemlji i regionu, gostujući u klubovima, dvoranama, domovima kulture i pozorištima. Većina održanih nastupa bila je ONE MAN SHOW.
Od januara 2013. godine učestvuje u "Karavanu stand up komedije", koji organizuje "Standup.rs" u saradnji sa kulturnim centrima u gradovima u Srbiji. Samo tokom 2013. godine "Karavan" je obišao više od 30 gradova. Projekat se nastavio i narednih godina.
Održao je više desetina korporativnih nastupa, za koje su ga angažovale velike kompanije
(Coca Cola, Delta Generali, Nordeus, Aloa vera, Kaspersky....)
Sa kolegama komičarima iz organizacije "Standup.rs" je učestvovao u vrlo uspešnoj predstavi "Komedija improvizacije" ili "Improv" koja predstavlja posebnu scensku formu u kojoj se najveći deo ili ceo izvedeni materijal smišlja na samoj sceni tokom trajanja nastupa. Zbog velikog interesovanja publike, "Improv" se ubrzo našao na redovnom repertoaru comedy kluba.

FESTIVALI

- Best of regional Stand up, Zagreb, koncertna Dvorana Vatroslava Lisinskog
- Niški festival standup komedije, - Niška tvrđava
- Četiri festivala StandUpFest, u organizaciji "Standup.rs"
- PANČ festival, festival stand-up komedije, Ljubljana
- Četiri festivala StandUpFest na Lentu (Maribor) - Trodnevni festival StandUpCityFest Budva
(kooprodukcija "Standup.rs" i Budva Grad teatar)
- BalkanUP standupFestival - Večeri smeha, Kragujevac
- Dva festivala StandUpFest na Belefu, u organizaciji "Standup.rs"

TELEVIZIJA

- Tvoje lice zvuči poznato, 3. sezona, osvojeno 3. mesto, glasovima publike - Emisija Standup & more na kanalu TV Comedy central extra (producent programa "Standup.rs",režija i televizijska produkcija METRO)
- Amigi show, 7 gostovanja u kojima je imao svoj stand up segment u emisiji - Emisija Generalna proba, osvojeno 2.mesto

RADIO

- Reklama za Toyotu
- Reklama za finanijski portal Kamatica.rs

MUZIKA (Autor i izvođač)

- Jebo me kamičak i bjela roljetna
- Nindža
- PMS
- Ej Riki Martine

OSTALO

- NEŠA BRIDŽIS SHOW, 47 epizoda koje se emituju na sajtu televizije Prva (prva.rs)
(Produkcija VICE)
- MC - Master of Ceremonies, četvorodnevno Nacionalno prvenstvo Srbije u odbojci na pesku Vip Beach Masters 2016, Beograd (organizatori: kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije)